Cautati in acest blog

joi, 30 iunie 2011

Retete proprii 1. Dreptunghi de orez, hrisca si linte cu dovleac

Toate igredientele trebuie sa fie biologice.

Ingrediente pentru 2-4 persoane:

- orez integral bob alungit 50-100 g
- hrisca (supranumit grau sarraceno desi nu face parte din familia cerealelor, aici puteti comanda) 50-100 g
- linte rosie (de fapt e portocalie - fierbe mult mai repede fata de cea normala si e mai usor de digerat), aici puteti comanda 50-100 g
- seitan sau tofu
- un dovleac mic sau jumatate de dovleac mai mare
- jumate de pahar de sos de rosii sau preparat in casa din ceapa si rosii taiate marunt si prajite la foc mic cu apa si sare
- o mana de pastai verzi subtiri
- 2, 3 morcovi
- patrunjel
- doi catei de usturoi
- ulei de masline presat la rece
- sare sau piure de umeboshi sau o fructa de umeboshi, aici puteti comanda

Se fierb separat orezul, hrisca si lintea, in cantitati aproximativ egale. Cel mai repede va fi gata lintea rosie, apoi hrisca si in cele din urma orezul (nu le lasati sa fiarba prea tare, caci astfel veti obtine un piure, nu un pilaf). Se prajesc separat in ulei, pastaile si morcovii taiati marunt cu putina sare si patrunjel. In aceeasi tigaie sau in alta se prajeste seitanul, taiat cubulete. Legumele si seitanul sau tofu-ul se amesteca apoi cu celelalte 3 ingrediente si cu piureul sau fructa de umeboshi (in prealabil facuta piure) pana se omogenizeaza. Pe de alta parte, dovleacul se curata de seminte si se taie in bucatele, cu tot cu coaja. Acestea se prajesc in putin ulei cu sare si se adauga cei doi catei de usturoi taiati in doua sau 4, dupa marime. Dupa ce se mai rumenesc un pic, se lasa la foc mic si se acopera recipientul pentru a se coace in profunzime. Apoi se adauga sosul de rosii si putina apa daca este prea concentrat.
La final se da forma pilafului cu lingura (daca vreti sa-i dati o forma rotunda, cu o canita) si se adauga bucatelele de dovleac cu sosul de rosii. Pofta buna!

Uff, e mai greu de explicat decat de preparat.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile voastre vor fi revizuite inainte de postare.