Cautati in acest blog

vineri, 1 iulie 2011

Retete proprii 2 - Legume cu peste

Toate produsele utilizate trebuie sa fie biologice.

Ingrediente pentru 2-4 persoane

- frunze de mangold (beta vulgaris var. cicla, din familia sfeclei, info aici) sau spanac (1/2 kg) sau spanac la borcan
- 2, 3 morcovi
- 1 ceapa mare sau 2 mici
- 2 buc. usturoi verde
-  2,3 catei de usturoi
- peste pescar (peste broasca, Lophius budegassa, info aici) sau merluciu sau alt peste de apa sarata - 500 g
- patrunjel
- sare
- ulei masline presat la rece
- lamaie

Se rumenesc intr-o tigaie cu ulei morcovii, ceapa, usturoiul si cozile mangoldului (in cazul frunzelor de spanac, nu), toate taiate marunt, cu sare, apoi se adauga frunzele de mangold sau spanacul, se acopera si se lasa la foc mic. Cand este gata, se adauga putina lamaie dupa gust.
Pestele se taie bucatele (in prealabil curatat de oase), si se rumeneste in ulei de asemenea cu patrunjel si 2 catei de usturoi taiati in doua.  

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile voastre vor fi revizuite inainte de postare.