Cautati in acest blog

marți, 5 iulie 2011

Retete proprii 3 - 4 feluri de orez cu legume

Toate produsele utilizate sunt biologice.

Ingrediente pentru 2, 4 persoane:

- 4 feluri de orez 200 g (daca nu gasiti acest produs, adica o punga cu 4 feluri de orez amestecate si aduse la acelasi punct de coacere,  pe piata, puteti sa combinati cateva tipuri de orez la alegere, fierbandu-le in recipiente diferite - orezul salbatic cu bobul negru si alungit ar fi bine sa fie unul dintre ele)
- hrisca (in prima reteta aveti link catre acest produs) - un  pumn (puteti folosi orice tip de cereal in locul acestui produs sau in combinatie cu acesta: ovaz, orz, chiar mei, grau, quiona, etc.)
- linte rosie (in prima reteta aveti link catre acest produs) - un pumn (puteti folosi linte normala dar aceasta necesita mai mult timp de fierbere)
- morcovi - 6, 7 bucati
- pastai verzi - un pumn destul de voluminos
- dovlecel - 1, 2 bucati
- dovleac jumatate sau un sfer de dovleac depinzand de marime, cu coaja cu tot
- usturoi - 6, 7 catei
- sos de rosii (la borcan sau pregatit intr-o tigaie cu ulei, ceapa si rosii cu sare) - 200 g
- ulei de masline
- patrunjel
- sare
- o lingurita de piure de umeboshi sau un fruct de umeboshi (in prima reteta aveti link catre acest produs) - se poate folosi sos de soia in locul lui

Se fierb separat toate cerealele si leguminoasele, apoi se amesteca si se adauga patrunjel, umeboshi sau sosul de soia, amestecand cu o lingura de lemn (incercati sa folositi mereu ustensile de lemn, portelan sau metal - niciodata plastic) pana se omogenizeaza. Intr-o tigaie mai mare se calesc in ulei de masline morcovii  si pastaile taiate in fasii subtiri, pe lung, cu putina sare si cativa catei de usturoi taiati in 4 (acestia se adauga spre final). In alta tigaie se calesc dovleacul taiat in bucatele mici cu putina sare, apoi se acopera si se da la foc mic. Mai tarziu se adauga dovleceii taiati in fasii subtiri, pe lung, cativa catei de usturoi taiati in 4, apoi sosul de rosii si putin patrunjel. Se acopera iarasi si se pastreaza focul mic. Se da forma cerealelor cu o canita sau un pahar sau cu lingura, apoi se aseaza legumele in platou dupa imaginatia fiecaruia. Aici va las cateva poze:





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile voastre vor fi revizuite inainte de postare.