Cautati in acest blog

duminică, 2 martie 2014

Curatenie energetica de primavara

Astazi as vrea sa va impartasesc un sistem de limpezire si protectie energetica a caminelor voastre si a tuturor celor care le locuiesc. Inceputul primaverii este o perioada minunata pentru orice tip de curatenie, cea alimentara si sufleteasca inclusiv, dar daca nu aveti timp acum, va asigur ca orice moment din an aduce aceleasi beneficii. 


Obiectele si ingredientele de care veti avea nevoie pentru realizarea acestui ritual de limpezire (cele cu asterisc sunt obligatorii)

- 1-3 lumanari albe mari*
- 7-11 lumanari albe mici*
- 2, 3 betisoare aromate (sa arda in continuu pe durata intregii ceremonii)*
- tavita sau vas pentru arderea ierburilor si rasinilor*
- carbune vegetal special pentru ritualuri sau cel care se foloseste la narghilea*
- ierburi ritualice uscate pentru fumigatie*, cum ar fi ruta sau virnant (ruta graveolens) (este printre cele mai puternice plante pentru limpezire si protectie energetica - dar MARE ATENTIE LA FEMEILE INSARCINATE! N-o folositi caci poate provoca avortul), levantica, verbina (verbena officinalis), busuioc, cimbru, etc.
- tamaie, smirna si/sau alte rasini ritualice pentru fumigatie*
Ultimile 3  le puteti gasi intr-un set complet aici.
- lemn sfant (Burseara Graveolens) - poate inlocui ierburile si rasinile cu aceleasi rezultate
- un cuart alb sau transparent gros si cu varf* (atentie la intentie cand il manipulati caci are puterea unui laser energetic)
- clopotel sau bol tibetan*
- pendul sau alte instrumente radiestezice (anse, baghete, etc.)
- o pana de vultur sau alta pasare rapitoare, se poate folosi si o pana de paun sau un evantai pentru dirijarea fumului rezultat din arderea celor mai de sus spre locurile dorite: tavan, colturi ale casei, locuri greu accesibile, etc. 


Ceremonia de limpezire energetica pas cu pas

- Pentru inceput, alegeti un loc din casa in care va simtiti cel mai comod in general (aceasta inseamna ca e cel mai limpede din pdv energetic), puneti acolo o masa, daca nu se afla deja una, si insirati pe ea, la indemana, toate cele de mai sus, si, ceva mai in spate, toate obiectele pe care doriti in mod special sa le limpeziti si energizati cum ar fi: lumanari, betisoare aromate, pietre, bijuterii, parfumuri, sapunuri, obiecte de cult, apa de izvor sau diamantina, medicamente, bani, hartii importante (contracte, manuscrise care se doresc publicate, acte legate de vreun litigiu, etc.) sau orice altceva va trece prin minte. Cea mai buna ora pentru curatenie este amurgul (depinde de ora la care soarele se pregateste de culcare in functie de anotimp). 
- Aprindeti lumanarele mici, albe in toata casa (macar una pe camera, nu uitati baia, debaraua si bucataria), astfel incat sa fie in total 7 sau 11 (daca aveti un numar preferat, puteti sa-l alegeti pe acela). In centrul mesei puneti de asemenea o lumanare sau 3, de preferat mai mari, macar una dintre ele, pentru a putea vedea mai bine, pe masura ce se intuneca. Nu uitati ca nu puteti aprinde becurile si niciun alt tip de lumina artificiala pe durata ritualului. Este bine sa va inchideti mobilele, laptopurile, sa scoateti din priza toate aparatele (cu exceptia frigiderului). De asemenea, nu puteti deschide ferestrele sau usile pana la stingerea ultimei lumanari.


- Invocati Entitatile de Lumina sau pe ghizii vostri pentru a le cere purificarea obiectelor de pe masa si ajutor si protectie in procesul de limpezire energetica. Eu il invoc pe Iisus Hristos si il rog sa fie intermediar intre mine si orice entitate care ma poate ajuta in acest ritual, pentru a-mi asigura protectia absoluta. Va asigur ca daca va lasati pe "mana Lui" va invoca pentru voi pe cine trebuie sau va alege corect dintre toti aceia care se prezinta voluntar sa va ajute, in functie de necesitatile casei si locuitorilor ei, nivel vibrational sau stare de constiinta. Va puteti, de asemenea, proteja prin invocarea arhanghelilor Mihail, Gabriel, Rafael si Uriel. Este bine sa finalizati orice invocatie cu cuvintele: "cu voia lui Dumnezeu" sau similar.  Puteti de asemenea sa folositi orice alta invocatie de ajutor si protectie pe care obisnuiti sa o spuneti in mod normal. Va puteti adresa unor entitati din alte traditii in care credeti sau sa aplicati orice sistem de protectie cunoasteti, insa cel mai important este sa credeti cu tarie in entitatile invocate si sa nu sariti peste acest pas. In cazul locuintelor "bantuite", cu fenomene poltergeist sau atacuri de orice fel din partea unor entitati de joasa frecventa, puteti sa va faceti mai mult rau decat bine pentru ca acestia vor profita de ritualul de curatenie energetica ca sa va contraatace (pentru ei ceea ce va dispuneti sa faceti reprezinta un atac direct) sau in cel mai bun caz munca voastra nu va avea efectul scontat. In cazul in care entitatea in care credeti este Sinele vostru Superior, este perfect, insa trebuie sa va intrebati daca sunteti cu adevarat atat de puternic(a) incat sa nu fie nevoie sa cereti ajutor. De asemenea, tot acum incercati sa va conectati cu sufletul vostru si sa va trimiteti mintea la plimbare pentru a primi cat mai multe informatii despre nivelul de contaminare al casei si ceea ce ar trebui sa faceti in fiecare moment. Nu uitati ca acesti pasi sunt orientativi si ca puteti sa va lasati intuitia sa va dirijeze intrutotul.- Va purificati mai intai pe voi, toti participantii la acest ritual (nu e recomandabil sa fiti mai mult de 2 persoane) prin sistemul pe care-l folositi in mod normal. Daca nu obisnuiti sa faceti asa ceva, puteti sa va imaginati in mijlocul unei piramide sau unui cerc (glob) de lumina, sa cereti ca acesta sa va limpezeasca toate corpurile, inclusiv cel fizic, si sa va protejeze de orice energie negativa provenita din afara, in asa fel incat sa poata patrunde pana la voi doar Lumina Divina Pura. Puteti sa incadrati si masa cu obiectele de pe ea intr-un triunghi sau glob de lumina pentru a va asigura de corecta lor purificare.


- Aprindeti un betisor aromat sau cate poftiti, dati foc ierburilor uscate si rasinilor aromate (le puteti amesteca dupa plac) si/sau lemnului sfant (acesta trebuie reaprins foarte des caci tinde sa se stinga imediat) si incepeti
ritualul de limpezire mai intai cu voi. Va fumigati de jur imprejurul corpului cu ierburile si rasinile aprinse sau  cu lemnul sfant, apoi va pulverizati cu apa florala si va sigilati aura cu sunetul de clopotel sau bol tibetan.


- Cu ajutorul pendulului sau al barelor de radiestezie pe care le programati ca sa va informeze daca locul respectiv e curat sau nu (daca barele se deschid larg, energia este buna, daca se incruciseaza poate fi vorba de orice tip de energie negativa, inclusiv cea produsa de incrucisari de ape subterane, de asemenea daca pendulul se misca in sensul acelor de ceasornic energia e buna si invers, cautati pe net mai multe detalii) va plimbati sistematic prin toata casa pentru a putea detecta concentratii de energie negativa, viermi sau virusi astrali sau chiar fragmente de entitati sau entitati descarnate. Dati o mare atentie in special locurilor greu accesibile, colturilor camerelor si oglinzilor (acestea pot fi adevarate portaluri de intrare si iesire a diferite entitati astrale, nu neaparat negative), in fiecare moment fiind atenti la ce va spune intuitia. Puteti vedea umbre, imagini sau simti mirosuri si curenti de aer. Nu va speriati, sunteti protejati. Puteti sari peste acest pas, daca sunteti in bune relatii cu intuitia sau cu Sinele vostru Superior. Acesta va va da informatii detaliate despre cine si ce anume va populeaza casa, in timpul ritualului de limpezire.
- Incepand cu camera in care va aflati, in sensul acelor de ceasornic sau in functie de cat de frecventate sunt camerele respective (mai multa activitate, automat mai multa nevoie de curatenie), porniti a purifica fiecare perete de la un capat la altul, inclusiv tavanurile si podelele, ferestrele, usile dintre camere si, in special, usa de la intrare, deplasandu-va cu tavita sau vasul in care ard ierburile si rasina sau cu lemnul sfant, dirijand directia fumului cu ajutorul penei sau evantaiului (in cazul lemnului sfant nu e nevoie de pana). O deosebita importanta trebuie data tuturor orificiilor de evacuare de la WC si chiuveta, orificiilor de ventilatie sau hornuri (daca exista), oglinzilor, colturilor si locurilor mai greu accesibile (sub pat, sub masutele de toaleta, sub sau dupa dulapuri, printre hainele din dulap, frigider, dulapuri din bucatarie, etc.) precum si locurilor despre care pendulul sau barele v-au informat ca ar exista energie negativa. Vestea buna este ca intentia face mai mult decat munca in sine, spre deosebire de curatenia clasica. Adica, chiar nu trebuie sa va zbateti sa ajungeti si sa insistati pe fiecare centimetru patrat. E de ajuns sa o faceti mental, sa va manifestati intentia pentru tot peretele chiar daca nu a ajuns fumul peste tot. Veti vedea ca partea a doua a acestui ritual ar fi chiar imposibil de realizat fara ajutorul intentiei. Cand terminati treaba, lasati ca elementele din tavita sa arda pana la sfarsit in locul pe care l-ati simtit cel mai greu de limpezit din toata casa sau pe masuta cu obiectele ritualice.


- Cu ajutorul cuartului cu varf, trasati simbolurile din Reiki - Sei-he-ki pentru purificare si vindecare si Cho-ku-rei pentru protectie si energizare - pe fiecare perete in parte (nu uitati podelele, tavanurile si peretii cu ferestre sau cu usile de la balcon - mental includeti si balconul in aceasta purificare) sau orice alt simbol in care credeti si pe care-l folositi in mod frecvent, inclusiv unul primit in stare de meditatie sau in vis. De asemenea puteti folosi triunghiul, steaua cu 5 colturi, cercul, etc. Important este sa credeti in acel simbol cu tarie si sa-l impregnati cu intentia voastra. Nu va recomand insa sa folositi crucea, eu il percep mai degraba ca pe un simbol de inchidere, de refugiu, de inchistare, decat pe unul de deschidere, de energizare. Intentia, dupa cum am precizat, este de mare ajutor, doar ca in cazul crucii si al simbolurilor foarte populare, reticenta mea provine din faptul ca acestea vin cu o energie puternica prestabilita, cu o incarcare negativa intarita de-a lungul veacurilor, de catre fiecare fiinta care l-a folosit vreodata. Crucea este strans legata de biserica, de frica, de inchistare, de ideea de pacat, de sacrificiu, etc. In schimb cele doua simboluri din Reiki au fost folosite intotdeauna pentru scopurile mentionate mai sus. Insa cel mai bun este simbolul vostru unic, cu cat mai necunoscut, cu atat mai sigur. Puteti folosi un simbol unic, programandu-l sa purifice si sa vindece, sa protejeze si sa energizeze sau doua simboluri, fiecare cu atributii diferite. Eu folosesc simbolul primit de mine de la ghidul si mentorul meu personal (transmis prin intermediul maestrei mele de Vindecare Pranica) si pe care ulterior l-am primit iarasi in stare de meditatie impreuna cu detalii privind rolul concret al acestuia. Dupa trasarea acestuia pe fiecare perete in parte, tot cu ajutorul cuartului, trasez ziduri pe care le programez sa nu lase sa intre altceva decat lumina pura din afara (din strada sau de la vecini) si nicio energie negativa sa nu patrunda vreodata in spatiul casei. Deci, dupa cum vedeti, formula magica e cea proprie, cu care va simtiti cel mai confortabil si pe care o veti descoperi practicand. Insist iarasi asupra ferestrelor, usilor, orificiilor, oglinzilor care necesita o atentie deosebita si o intentie clara de protectie si sigilare a locurilor respective.

- Urmeaza impregnarea peretilor cu apa florala si cu sunetul de clopotel sau bol tibetan. Acesti pasi ii puteti uni in aceeasi etapa sau ii puteti face separat. Puteti sa-i si sariti dar nu e recomandabil pentru ca ei reprezinta o reafirmare, o intarire a intentiei voastre de purificare (parfum) si protectie (sigilare prin sunet) a energiilor locuintei. 


- Daca aveti garaj, beci sau alte incaperi separate de locuinta, va recomand sa le purificati si pe acestea in acelasi mod sau macar de la distanta. Masina, motocicleta, alte masinarii si ustensile pe care le utilizati in mod frecvent au si ele nevoie de aceasta purificare. De asemenea, prin puterea intentiei, puteti purifica casa scarii, apartamentele vecine, curtea, strada, cartierul, orasul, etc. si orice alt loc la care nu puteti ajunge sau va este incomod sa o faceti in mod fizic. Chiar si curatenia locuintei voastre poate fi facuta mental, prin intentie, incluzand toate etapele de mai sus, dar pentru o prima incercare, va recomand sa o faceti la propriu.
- In final, va ramane sa multumiti tuturor entitatilor care au participat, v-au sprijinit si protejat in acest ritual, sa strangeti toate obiectele folosite, sa stingeti lumanarile mari, dar nu si betisoarele aromate, rasinile, ierburile si lumanarile mici care trebuiesc lasate sa arda pana la sfarsit. Cand si ultima lumanare se va stinge, puteti deschide geamurile si usile. Lumina o puteti aprinde imediat dupa finalizarea ritualului, daca este necesar. 


Curatenia energetica se recomanda a fi repetata cel putin o data pe an, daca nu si mai des. In caz de necesitate, daca simtiti ca aerul casei a devenit greu, nerespirabil, toxic, daca va simtiti incomod in propria casa sau intr-o zona anume a ei, daca visati urat, daca aveti insomnii, daca au loc certuri si scandaluri intre membrii familiei voastre, daca au loc certuri chiar si la vecini, daca aveti migrene si raceli dese, daca apar fenomene poltergeist, daca intrezariti umbre sau contururi prin casa, mirosuri neplacute sau curenti de aer care nu-si au explicatie, etc. este bine sa o efectuati fara intarziere. 
Exista persoane care se ocupa cu aceste ritualuri, dar de ce sa-i lasati pe altii sa  le realizeze in locul vostru cand intentia personala este cea mai potrivita sa purifice si sa energizeze locul unde va petreceti cea mai mare parte a zilei?! 
Precizez ca site-urile catre care va directionez pe tot parcursul acestei expuneri sunt doar cu titlu de exemplu.  Nu le cunosc si nu garantez pentru calitatea produselor vandute prin intermediul lor.
Daca aveti intrebari, puteti sa le dati glas mai jos.

Va urez succes!

P.S. Daca totusi va e prea lene sau vi se pare prea complicat tot acest ritual, chemati popa la o sfintire cum se cuvine. :-) Rezultatele pot fi asemanatoare. Depinde de intentie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile voastre vor fi revizuite inainte de postare.